| Snadné hubnutí | Rybář | Zbrojní průkaz | FormOffice | Recepty doma | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | EET Účtenky | Formuláře na PC | Omalovánky | Email šablony | Pletení | Domácí účto | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Domácí chléb s fenyklem a anýzem


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:29.11.2011

Ingredience:

hladká mouka 1 kg
sůl 3 čajové lžičky
kmín 3 čajové lžičky
fenykl 1 čajová lžička
anýz 1/2 čajové lžičky
pivo 1/4 l
vlažná voda 1/4 l (dle potřeby)
droždí 1 kostka (42g)
cukr krupice 1 čajová lžička
polohrubá mouka 1 čajová lžička

Popis:

Z 5 lžic vlažné vody, cukru, polohrubé mouky a droždí si připravíme kvásek. V míse zatím smícháme prosátou hladkou mouku (lze použít i celozrnná v poměru 1:1), sůl a koření. Přidáme kvásek, pivo, vlažnou vodu a zamícháme. Těsto přendáme na vál a ručně zpracujeme, až je vláčné a hladké. Dáme kynout nejlépe do moukou vysypané ošatky 1/2 - 1 hodinu. Pečeme na hojně moukou posypaném plechu 15 minut při 250 st.C a cca 40-45 minut při 150 st.C. Před a při pečení potíráme slanou vodou.


Jít na recept Domácí chléb s fenyklem a anýzem >>