| Omalovánky | Rybář | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Domácí účto | Pletení | Počítej Kalorie | Recepty doma | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Email šablony | DWN.cz | FormOffice |
|
| ||||||||
Dietní aspik | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 balíček práškové želatiny (40 g) | ||||||||
Popis: Sterilovanou zeleninu sceďte, nálev ponechte. Množství nálevu doplňte vodou do 400 ml. Ochutnejte a pokud není podle vaší chuti, můžete dosolit, dokyselit, apod. Dejte do hrnce spolu s želatinou a nechte cvíli nabobtnat Mezitím do dvou misek naskládejte na dno vejce, okapanou zeleninu, šunku, tak, aby suroviny tvořily oku lahodící kompozici (aspik ale vypadá dobře i tehdy, pokud se nechcete zrovna výtvarně realizovat). Zahřejte nálev s želatinou a chvíli míchejte až do doby, kdy má kolem 60 stupňů Celsia. Nesmí se vařit ! Nalijte na dno misky s částí surovin a odložte. Přidejte ostatní šunku, vejce a zeleninu a dolijte zbylou tekutinu. Dejte do chladničky na 6 hodin ztuhnout. Poznámka : Do aspiku nemusíte nutně dávat vejce, můžete udělat i čistě zeleninový aspik, můžete použít sýr, nasekané vařené kuřecí maso, krabí tyčinky apod. |