| Zbrojní průkaz | Domácí účto | Pletení | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Omalovánky | Rybář | Email šablony | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | EET Účtenky | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Dietnější verze svíčkové (bez mouky)


Doba přípravy:01:10
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:24.10.2013

Ingredience:

4 krůtí stehna bez kosti
50 g slaniny
1 cibule
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
1 bobkový list
5 zrnek nového koření
šťáva z 1 citrónu
olej
250 ml smetany (nejlépe rostlinné s nižším obsahem tuku)
sůl
cukr

Popis:

Omytá a kůže zbavená stehna protkneme slaninou, osolíme a opečeme na oleji. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, polovinu kořenové zeleniny pokrájené na kousky, bobkový list a nové koření a za občasného podlévání dusíme doměkka. Během dušení maso podléváme a obrátíme. Mezitím v jiné nádobě uvaříme doměkka druhou polovinu kořenové zeleniny. Měkké maso, bobkový list a nové koření vyjmeme a šťávu rozmixujeme. Slejeme ji zpět do kastrolu a druhou polovinu uvařené zeleniny rozmixujeme na hustou hmotu, vmícháme ji ke šťávě, povaříme, přilejeme smetanu a podle chuti přisolíme, přisladíme nebo okyselíme (je-li omáčka moc hustá, naředíme ji trochou zeleninového vývaru). Pak vrátíme maso a necháme prohřát. Podáváme s brusinkami a houskovým knedlíkem.


Jít na recept Dietnější verze svíčkové (bez mouky) >>