| DWN.cz | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Email šablony | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Omalovánky | Rybář | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Pletení | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Debrecínské vepřové kotlety


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:17.6.2015

Ingredience:

4 vepřové kotlety nebo řízky z kýty
sůl
pepř
1 větší cibule
50 g slaniny
1 lžíce sladké papriky
2 zelené a 2 červené papriky
3 rajčata
1 nožička debrecínské klobásy
sádlo
petrželka

Popis:

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na rozehřáté sádlo a z obou stran osmahneme. Pak je vyndáme a necháme uložené na teple. Do zbylého tuku vhodíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, osmahneme, přidáme sladkou papriku, podlijeme vodou a důkladně promícháme. Vrátíme zpět kotlety a dusíme je tak dlouho, až se tuk začne oddělovat od šťávy. K téměř měkkým kotletám přidáme na nudličky nakrájené červené a zelené papriky a spařená, sloupnutá a pokrájená rajčata. Nakonec vložíme na tenká kolečka nakrájenou klobásu a necháme prohřát.
Ozdobíme jemně nasekanou petrželkou a podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.


Jít na recept Debrecínské vepřové kotlety >>