| FormOffice | Pletení | Omalovánky | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Rybář | Domácí účto | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | DWN.cz | Formuláře na PC | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Čokoládovo-hruškové TRIFLE


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:25.7.2021

Ingredience:

5 hrušek
200 ml bílého vína
4 lžíce cukru
čokoládový krém:
100ml mléka
100 ml smetany
2 žloutky
4 lžíce cukru
100 g hořké čokolády
světlý krém:
150g krémového sýra(buko
philadelphia
nebo nesoleného pomazánkového másla)
2 lžíce medu
1 lžíce mandlového likéru
ostatní:piškotový korpus
smetana ke šlehání

Popis:

Oloupané hrušky, rozkrojíme na polovinu a zbavíme jádřinců. Potom je rozkrájíme na plátky a spolu s vínem a cukrem dáme do kastrolu, zalijeme 3 dl vody a povaříme 15 min.
Čokoládový krém:
Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu, přilijeme mléko se smetanou. Vmícháme žloutky a cukr a za stálého vaření metlou šleháme, dokud krém nezhoustne.
Čtvrtinu marinovaných hrušek rozmixujeme a našleháme spolu s ingrediencemi na světlý krém.
Piškotový korpus rozkrájíme na kostky cca 3x3cm a naskládáme je na dno sklenic nebo velké skleněné mísy. Piškot pokropíme trochou sirupu, ve kterém jsme vařili hrušky. Na něj střídavě vkládáme hrušky a oba krémy.
Trifle necháme aspoň hodinu odležet v lednici. Před podáváním ozdobíme našlehanou smetanou a posypeme strouhanou čokoládou.


Jít na recept Čokoládovo-hruškové TRIFLE >>