| DWN.cz | FormOffice | Domácí účto | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Pletení | Omalovánky | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Email šablony | Formuláře na PC | Rybář | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Čočkový talíř


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:6.3.2016

Ingredience:

1 cibule
150 g čerstvého zázvoru
svazek polévkových bylinek
1 kg kuřecího masa
sůl
pepř
400 g naťového celeru
1 plechovka broskví
200 g červené čočky
3 plátky citrónu
čerstvý kopr
150 g sádla
1 lžička kari

Popis:

Cibuli a zázvor pokrájíme. Bylinky posekáme. Celer, mrkev a pórek nakrájíme na kostičky. Vše spolu s kuřecím masem dáme do hrnce, zalijeme 2 litry vody, osolíme, přiklopíme pokličkou a přivedeme do varu. Vaříme asi 45 minut.
Naťový celer nakrájíme na plátky. Broskve slijeme, necháme okapat a šťávu uchováme. Plody nakrájíme na špalíčky. Pak je spolu s celerovou natí a bylinkami přidáme k základu a krátce povaříme.
Kuřecí maso vyjmeme, zbavíme kůže, pokrájíme na kousky a vrátíme zpět. Přidáme červenou čočku, šťávu z kompotu a plátky citrónu a opět asi 15 minut vaříme. Vše dochutíme pepřem, citrónovou šťávou a solí. Na sádle zpěníme lžičku kari a odstavíme.
Čočkovou směs rozdělíme na talíře, zalijeme kari omastkem a zdobíme posekanou celerovou natí a plátky citrónu.


Jít na recept Čočkový talíř >>