Ingredience:
1 kg rýže
16 dkg kvasnic (droždí, nadrobit)
2 citrony (kůru nastrouhat, citrony rozkrájet na kousky, zbavit jader)
2 sáčky vanilkového cukru
35 ks hřebíčku
10 ks nového koření
2 ks skořice (po 2 cm)
0,5 kávové lžičky muškátového květu
0,5 kávové lžičky muškátového oříšku (nastrouhat)
0,5 kávové lžičky tymiánu
0,5 kávové lžičky zázvoru
|
Popis:
Jedná se o výrobu cinzana v domácích podmínkách:
Zmíněné ingredience vložíme do demižonu, zalijeme vlahým cukerným roztokem (7 litrů vody, 3 kg cukru), uzavřeme kvasnou zátkou, necháme 6 týdnů kvasit, potom stočíme.
Další 2-3 týdny necháme odstát, aby se to vyčistilo.
Poznámka:
Po zkušenostech je možné udělat i "druhák", zalejeme to ještě jednou a proces opakujeme.
|