Popis:
1. Kuřecí maso dobře očistíme,omyjeme,osušíme čistou utěrkou a nakrájíme na malé kousky nebo nudličky.
Pórek nakrájíme na tenké pláty a trochu si dáme stranou na ozdobu.V hluboké misce rozšleháne vajíčka se solamylem,přidáme nakrájený pórek,pepř,sůl,cuke a grilovací koření a vše důkladně promícháme.Do směsi přidáme kuřecí maso promícháme a dáme na 24 hodin uležet do lednice.
2. Druhý den na pánvi rozehřejeme olej,po naběračkách naléváme připravenou směs,kterou na pánvi upravíme na asi 15 mm vysoký řízek.Smažíme po obou stranách do zlatova.
3. Rajčata nakrájíme na kolečka,listy salátu pečlivě očistíme,omyjeme a necháme odkapat.Připravíme si 4 talíře a na každý dáme po dvou listech hlávkového salátu.Potom na talíře rozdělíme osmažené řízky a obložíme je kolečky rajčat.K čínským řízkům podáváme orestované brambory nebo hranolky.Na závěr každou porci posypeme nakrájeným pórkem a podáváme.
|