| EET Účtenky | FormOffice | Zbrojní průkaz | Pletení | Formuláře na PC | Domácí účto | Snadné hubnutí | Rybář | Počítej Kalorie | DWN.cz | Hromadné emaily | Email šablony | Recepty doma | Omalovánky | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Čínská čajová vejce


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:8.6.2009

Ingredience:

12 vajec
1 1/2 lžíce černého čaje
600ml vody
1 lžíce sojové omáčky
1 1/2 lžičky soli
1 hvězdička badyánu

Popis:

Každé vejce propíchneme na oblém konci špendlíkem, aby během vaření nepopraskalo. Vejce vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 10-12 minut. Pak je vyjmeme a zchladíme pod tekoucí vodou. Oťukáme je nebo lehce rozválíme po stole, aby skořápka popraskala, ale neoddělila se od vajec. Dáme vejce zpět do hrnce a přidáme zbývající suroviny, pokud nejsou vejce zcela ponořená, ještě dolijeme vodu. Potom je uvedeme do varu, zakryjeme pokličkou a necháme zvolna vařit asi hodinu. Vejce necháme vychladnout v tekutině - můžeme je v ní nechat až 24 hodin, získají výraznější chuť i vůni. Těsně před podáváním vejce oloupeme - budou mít zajímavý vzhled starožitného porcelánu.


Jít na recept Čínská čajová vejce >>