Ingredience:
Sójové maso (kostky - asi hrst BigSteak - 1 plátek atd.)
jakákoliv zelenina (pórek,kedlubna,bílé zelí
mražená zelenina zkrátka co máme doma)
cibule
vejce
česnek
hrnek vývaru z kostky a jedna kostka na vaření masa (nejlepší je drůbeží)
sójová omáčka
glutasol
cukr
ocet
solamyl
|
Popis:
Sójové maso (kostky - asi hrst BigSteak - 1 plátek atd.) je li víc sój. masa
dáme míň zeleniny a naopak,vesměs záleží jaký máme hlad.
Sójové maso uvaříme ve vývaru z kostky a nakrájíme na menší kousky (BigSteak na nudličky, kostky na plátky), vymačkáme, necháme vychladnout a dáme do misky, zalejeme vejcem, ve kterém jsme rozmíchali lžičku solamylu, půl lžičky glutasolu (můžeme použít sůl ale glutasol je lepší...). Na rozpáleném tuku rychle opečeme, přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, po chvíli přidáme zeleninu (pórek na kolečka, kelubnu na tenké špalíčky, zelí na nudlicky atd.), česnek a chvíli restujeme. Do hrnku s vývarem dáme 2 lžíce sójové omáčky, lžičku octa a půl lžičky cukru, nalejeme na maso a necháme cca 5 minut dusit. Rozmícháme si trochu solamylu ve studené vodě (asi lžičku solamylu a dvě lzíce vody) a tímto jídlo zahustíme. Krátce povaříme a popřípadě ochutíme glutasolem popř. sójovou omáčkou. Místo sójového masa můžeme použít vepřové nabo drůbeží maso, postup zůstává stejný.
|