| EET Účtenky | Omalovánky | Recepty doma | FormOffice | Pletení | Snadné hubnutí | Rybář | Počítej Kalorie | Domácí účto | Email šablony | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Cigánský guláš s brambory


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.6.2009

Ingredience:

(Koření od svatého Antoníčka, 4 porce, 2000
2 lžíce oleje
100 g špeku nebo slaniny
4 větší cibule
2 stroužky česneku
směs koření"Maďarský guláš"
500 g vepřového masa (hovězí, skopové, krůtí stehna)
150 g klobásy (nejlépe paprikové) nebo uzeniny
500 g brambor
sůl
2 sladké papriky (červená a zelená)
3 rajská jablíčka
2 okurky (sterilované ve sladkokyselém nálevu)
1 lžíce kečupu
jíška na zahuštění

Popis:

Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou slaninu.
Když slanina zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené stroužky česneku.
Zpěníme a když začne cibule zlátnout, zasypeme rovnoměrně kořenící směsi "Maďarský guláš". Opatrně ještě chvíli restujeme do ztmavnutí.
Přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso.
Maso za stálého míchání opékáme a ode dna pečlivě seškrabujeme nánosy až do úplného vysmahnutí šťávy.
Podlijeme asi 500 ml vody a dále dusíme maso až do změknutí (v tlakovém hrnci - cca 15 minut.).
Guláš doplníme horkou vodou do jednoho litru, přivedeme k varu, osolíme a postupně přidáváme na kolečka nakrájené klobásy, oloupané a na kostičky nakrájené brambory, na proužky nakrájenou čerstvou papriku, nakrájená rajská jablíčka a na kolečka nakrájené okurky.
Vaříme ještě na mírném ohni (cca 10 - 15 minut) až jsou brambory měkké.
Pokrm zjemníme kečupem (sladkým nebo ostrým) a dle potřeby naředíme vodou nebo zahustíme tmavší jíškou.
Dochutíme solí a cayenským pepřem.
Podáváme s čerstvým tmavým chlebem, nebo to jíme jen tak bez ničeho.


Jít na recept Cigánský guláš s brambory >>