Ingredience:
400 - 600 g libového vepřového (nebo kuřecího) masa
2 bílky
solamyl
1/2 hlávky menšího zelí - cca 3/4-1 kg (ne čínské !!!)
100 g bambusových výhonků (ke koupení v čínských obchodech)
mletý kmín
sůl
olej na smažení
směs koření "Chop suey" (ke koupení v čínských obchodech)
sojová omáčka
pórek (asi 150 g)
ocet
Přílohy:
rýže, tmavý chléb, brambory
|
Popis:
Libové vepřové (nebo kuřecí) maso nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky. Přendáme do misky a smícháme s bílky a lžící solamylu. Necháme chvíli odstát.
Zelí bez košťálu a silných žeber nakrájíme na jemné nudličky a osmažíme na oleji (5 lžíc) v pánvi (celkem asi 6-8 minut) - zelí musí zůstat polosyrové. Ihned zpočátku zelí okořeníme 1 lžičkou mletého kmínu a osolíme (1-2 lžičky), aby pustilo vodu a rychleji změklo. Cca po 2 minutách přidáme k zelí bambusové výhonky.
Na druhé pánvi na oleji (5 lžíc) osmažíme na PRUDKÉM OHNI připravené maso, až zbělá. Přidáme 1 vrchovatou lžičku směsi koření "Chop suey" a 3-5 lžic sojové omáčky. Dobře promícháme. Když je zelí i maso hotové, smícháme obsah obou pánví, přidáme nakrájený pórek a cca 4 lžíce octa. Směs prohřejeme, promícháme a dle chuti dosolíme.
|