| Zbrojní průkaz | Pletení | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Omalovánky | Rybář | FormOffice | Domácí účto | Formuláře na PC | Email šablony | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | DWN.cz |
|
| ||||||||
Chléb kváskový | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 350 ml vody | ||||||||
Popis: Jednotlivé ingredience dáme do pekárny v pořadí, jak jsou uvedeny a zapneme program na klasický chleba. Kvásek porvé koupíme v pekárně, pak si ho doma udržujeme tak, že odebrané množství doplníme přidáním 150g žitné mouky a 150ml vody. Promícháme a necháme v pokojové teplotě vzejít a následně spadnou (nejlépe přes noc), pak zavíčkujeme a uložíme v lednici - kvásek tak vydrží zhruba 10dní, pak se musí proces odebrání a doplnění kvásku opakovat. |