| Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Domácí účto | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Rybář | Pletení | FormOffice | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Omalovánky | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Chléb faraonů


Doba přípravy:02:30
Počet porcí:1
Autor:
Přidáno/změněno:25.8.2011

Ingredience:

droždí 15 g
olivový olej 1 lžíce
pšeničná hrubá mouka 500 g
vlažná voda na kvásek 3 lžíce
horká voda na rajčata 5 lžic
sušená rajčata
hrubá sůl 1 lžíce

Popis:

Připravíme kvásek z rozdrobených kvasnic ve vlažné vodě, které necháme na teplém místě vzejít. Do vyhřáté mísy přesijeme mouku se solí a zaděláme vzešlým kváskem. Přidáme ještě olej a rozpracujeme dobře rukama až vznikne tužší, elastické a hladké těsto. Přidáme pokrájená sušená rajčata. Malým množstvím oleje ještě potřeme povrch bochánku vytvořeného z těsta a necháme kynout, až nabude asi dvojnásobného objemu. Těsto rozdělíme na osm stejných dílů, které vyválíme na asi 0,5 cm tlusté placky, poprášíme moukou a necháme je ještě půl hodiny v teple a klidu trochu nakynout. Placky pečeme prudce na plechu, v maximálně vyhřáté troubě (230°C), asi po dobu 10 minut - až jsou zlatavé a hezky se nafouknou.


Jít na recept Chléb faraonů >>