| Domácí účto | Formuláře na PC | DWN.cz | Pletení | Hromadné emaily | EET Účtenky | Email šablony | Recepty doma | FormOffice | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Rybář | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Chléb faraonů | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: droždí 15 g | ||||||||
Popis: Připravíme kvásek z rozdrobených kvasnic ve vlažné vodě, které necháme na teplém místě vzejít. Do vyhřáté mísy přesijeme mouku se solí a zaděláme vzešlým kváskem. Přidáme ještě olej a rozpracujeme dobře rukama až vznikne tužší, elastické a hladké těsto. Přidáme pokrájená sušená rajčata. Malým množstvím oleje ještě potřeme povrch bochánku vytvořeného z těsta a necháme kynout, až nabude asi dvojnásobného objemu. Těsto rozdělíme na osm stejných dílů, které vyválíme na asi 0,5 cm tlusté placky, poprášíme moukou a necháme je ještě půl hodiny v teple a klidu trochu nakynout. Placky pečeme prudce na plechu, v maximálně vyhřáté troubě (230°C), asi po dobu 10 minut - až jsou zlatavé a hezky se nafouknou. |