| Domácí účto | Email šablony | EET Účtenky | Rybář | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Pletení | Formuláře na PC | DWN.cz | Recepty doma | Snadné hubnutí | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Chilli con carne podle Honzy


Doba přípravy:01:10
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:27.6.2009

Ingredience:

800 g zadního hovězího masa
sůl
5 lžic oleje
1 cibule
1/4 lžičky koření chilli
1 lžička sladké mleté papriky
1/8 l vína
4 rajčata
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce kečupu
400 g sterilizovaného hrášku (nebo vařených bílých fazolí)
100 g strouhaného sýra
4 sladkokyselé okurky
4 sterilizované kapie

Popis:

Maso nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2 cm,naklepeme,nakrájíme na úzké proužky a osolíme.Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli,přidáme koření chilli,sladkou mletou papriku,zcela krátce osmahneme,přidáme maso a zprudka po všech stranách opečeme,až pustí vlastní šťávu.Podlijeme částí vína,zmírníme teplotu a dusíme doměkka.Během dušení podle potřeby podléváme dalším vínem.V polovině dušení přidáme nakrájené rajčata,protlak a kečup,ke konci hrášek a omáčku necháme zhoustnout.Podáváme s chlebem nebo s opečenými brambory.Na talířích posypeme strouhaným sýrem,ozdobíme vějířkem okurky a na proužky nakrájenou kapií.Místo chilli můžeme použít 2-3 feferonky,které dusíme s masem.


Jít na recept Chilli con carne podle Honzy >>