| FormOffice | EET Účtenky | Hromadné emaily | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Rybář | Omalovánky | Pletení | Formuláře na PC | DWN.cz | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Email šablony | Recepty doma | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Česneková omáčka II.


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.7.2016

Ingredience:

60 g rostlinného tuku
40 g hladké mouky
1 cibule
6 stroužků česneku
drcený pepř
sůl
500 ml vývaru (bujón)
citrónová šťáva

Popis:

Na dvou třetinách tuku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, lehce osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme sůl a pepř a dobře provaříme. Na zbylém tuku lehce osmažíme utřený česnek, přidáme ho do omáčky a krátce povaříme. Pak omáčku přecedíme a dochutíme citrónovou šťávou. Omáčka je vhodná k vařenému i pečenému masu a bramborám, případně houskovému či bramborovému knedlíku. Vynikající je ale i k přírodnímu kuřecímu řízku s hranolkami.


Jít na recept Česneková omáčka II. >>