| FormOffice | EET Účtenky | Hromadné emaily | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Rybář | Omalovánky | Pletení | Formuláře na PC | DWN.cz | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Email šablony | Recepty doma | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Česneková omáčka II. | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 60 g rostlinného tuku | ||||||||
Popis: Na dvou třetinách tuku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, lehce osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme sůl a pepř a dobře provaříme. Na zbylém tuku lehce osmažíme utřený česnek, přidáme ho do omáčky a krátce povaříme. Pak omáčku přecedíme a dochutíme citrónovou šťávou. Omáčka je vhodná k vařenému i pečenému masu a bramborám, případně houskovému či bramborovému knedlíku. Vynikající je ale i k přírodnímu kuřecímu řízku s hranolkami. |