| Zbrojní průkaz | Omalovánky | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Recepty doma | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Pletení | DWN.cz | Rybář | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | FormOffice | Email šablony | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Černé řezy


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:30
Autor:
Přidáno/změněno:6.7.2010

Ingredience:

těsto:
35 dkg. hladké mouky
30 dkg. moučkového cukru
1 lž. jedlé sody
1 vejce
1 acidofilní mléko
2 lž. kakaa
1 dcl. oleje
citronová kůra
oříšky na posypání
poleva:
8 dkg. másla
14 dkg. moučkového cukru
2 lžičky kakaa
2 lžičky horké vody

Popis:

Těsto:
Smícháme všechny ingredience v míse a šleháme rušním šlehačem až do úplného promíchání. Těsto vylejeme na vymazaný a hrubou moukou (může být i kokosem) vysypaný velký uzavřený plech. Pečeme uprostřed trouby cca 20 minut na 150°C. Zda-li je buchta upečená zjistíme špejlí (je-li dobře upečená těsto se po zapíchnutí na špejli nelepí, špejle je čistá).
Na ješte horkou buchtu nalejeme připravenou polevu a rozetřeme gumovou stěrkou po celé ploše. Posypeme nasekanými oříšky (mandlemi, kokosem....)
Poleva:
V kastrůlku rozehřejmeme máslo, přidáme cukr a dobře promícháme, aby se nám hmota spojila přidáme 2-3 lžičky horké vody. Ihned naléváme na buchtu.


Jít na recept Černé řezy >>