| Recepty doma | Pletení | Domácí účto | Email šablony | Rybář | Zbrojní průkaz | FormOffice | Hromadné emaily | DWN.cz | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Omalovánky | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
Celozrnný hrníčkový chléb | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 hrníček (250 ml) celozrnné hrubé mouky ječné (nebo špaldovy) | ||||||||
Popis: vše zadělat v míse v těsto (poznámka: před přidáním kvásku a vody je vhodné promíchat všechny suché suroviny dohromady!), přibližně hustoty vánočky, tvar šišatého bochníku či veky a vložit do olejem vymazané formy (na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet). nechat vykynout minimálně 12 hodin. povrch těsta potřít slanou vodou a celou formu zabalit do utěrky (těsto pak lépe vykyne a neoschne). |