| Domácí účto | Pletení | FormOffice | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Snadné hubnutí | DWN.cz | Rybář | Email šablony | Formuláře na PC | Omalovánky | Hromadné emaily | Recepty doma | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bujabéza - polévka na vařené rybě


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:3
Autor:
Přidáno/změněno:21.11.2013

Ingredience:

300 g mořských ryb (nejlépe směs v nouzi i sladkovodní)
0.65 l vody
1.5 stroužku česneku
1 cibule
0,5 pórku
50 g celeru
olivový olej
špetka šafránu nebo kurkumy
špetka fenyklu (drceného)
1.5 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička směsi koření "Ryby"
0,5 pomeranče
1.5 lžíce zelené petrželky
sůl
50 g majonézy nebo polovinu nahradit bílým jogurtem
0,5 ks chilli papričky
2 stroužky česneku
0,5 lžíce rajčatového protlaku
1.5 rohlíku

Popis:

Z ocasů, vnitřností, hlav a ploutví uvaříme se špetkou soli vývar. Hotový procedíme, jedlé části oddělíme a dáme stranou. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, plátky česneku, pórku i se zelenou natí, nakrájený celer. Přidáme proužek pomerančové kůry, šafrán nebo kurkumu, drcený fenykl, rajčatový protlak a zalijeme rybím vývarem. Ochutíme směsí koření "Ryby". Pak vložíme porce ryb a vaříme 20 - 25 minut. Nakonec přidáme vařené jedlé části z vývaru, osolíme, posypeme petrželkou. Na talíř dáme porce ryb, přelijeme polévkou. Nejprve sníme polévku a k vařeným rybám podáváme česnekovou ochucenou majonézu, k tomu na sucho opečená kolečka rohlíku.


Jít na recept Bujabéza - polévka na vařené rybě >>