| Rybář | Snadné hubnutí | Domácí účto | Počítej Kalorie | EET Účtenky | FormOffice | Pletení | Recepty doma | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Omalovánky |
|
| ||||||||
Bujabéza - polévka na vařené rybě | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 300 g mořských ryb (nejlépe směs v nouzi i sladkovodní) | ||||||||
Popis: Z ocasů, vnitřností, hlav a ploutví uvaříme se špetkou soli vývar. Hotový procedíme, jedlé části oddělíme a dáme stranou. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, plátky česneku, pórku i se zelenou natí, nakrájený celer. Přidáme proužek pomerančové kůry, šafrán nebo kurkumu, drcený fenykl, rajčatový protlak a zalijeme rybím vývarem. Ochutíme směsí koření "Ryby". Pak vložíme porce ryb a vaříme 20 - 25 minut. Nakonec přidáme vařené jedlé části z vývaru, osolíme, posypeme petrželkou. Na talíř dáme porce ryb, přelijeme polévkou. Nejprve sníme polévku a k vařeným rybám podáváme česnekovou ochucenou majonézu, k tomu na sucho opečená kolečka rohlíku. |