| Pletení | DWN.cz | Snadné hubnutí | Rybář | Recepty doma | Hromadné emaily | EET Účtenky | Email šablony | Domácí účto | FormOffice | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bujabeza


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:11.5.2016

Ingredience:

2 litry vody
1 kilogram mořských ryb (spíše s tužším masem)
půl langusty (mohou být i krevety nebo račí ocásky)
1/10 litru oleje
2 stroužky česneku
1/8 litru bílého vína
2 středně velká rajčata
pepř
sůl
šafrán
1 bobkový list
trocha fenyklu
50 gramů cibule
2 pórky
kolečko citrónu

Popis:

V kastrolu nahřejeme olej, přidáme jemně nasekanou cibuli a pórek, přidáme očištěnou, omytou a rozpůlenou langustu a vše rychle osmahneme. Přidáme očištěné, na větší kousky nakrájené rybí maso, opět trochu osmahneme, zalijeme vínem a vodou, osolíme, opepříme, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, jemně rozsekaný česnek, bobkový list, fenykl, šafrán, kolečko citrónu, přivedeme do varu a vaříme asi čtvrt hodiny. Hotovou polévku procedíme a nalijeme na krajíčky bílého chleba, které jsme narovnali do misky. Uvařené rybí maso z langusty nakrájíme na menší kousky a vložíme do polévky. Můžeme také upravit rybí maso zvlášť na mísu a ozdobit hlávkovým salátem.


Jít na recept Bujabeza >>