| Snadné hubnutí | Domácí účto | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Omalovánky | Rybář | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Formuláře na PC | Email šablony | Recepty doma | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Budvar guláš


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:14.1.2016

Ingredience:

hovězí maso přední 1000g
sádlo škvařené 200g
cibule 600g
paprika mletá 20g
rajský protlak 70g
majoránka 1g
kmín drcený 2g
mouka hladká 30g
sůl 30
zeleninové lečo 850g
slanina b.k. 200g
vývar B 600g
budvar 0.5l

Popis:

Na kolečka nakrájenou cibuli vložíme do rozehřátého sádla,přidáme drcený kmín.Na osmahnutý základ přidáme na kostky nakrájené maso,mletý pepř,sůl,zalijeme budvarem 0,3l a dusíme ve vlastní šťávě.Po vyrestování zaprášime moukou,přidáme mletou papriku dle chuti trochu chili,rajčatový protlak,majoránku,zalijeme vývarem a dusíme do měkka.Zvlášť na pánvičce osmahneme slaninu bez kůže,nakrájenou na drobné kostičky.Přidáme podusit lečo,vložku přidáme do hotového guláše a promícháme.
Místo leča se muže podusit rajčata a paprikové lusky,ale dle mého názoru s lečem je chuť lepší.
Guláš je na povrchu lesklý po vyvařeném tuku,maso je šťavnaté.
PŘEJI DOBROU CHUŤ


Jít na recept Budvar guláš >>