| Hromadné emaily | Email šablony | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Rybář | FormOffice | Snadné hubnutí | Omalovánky | Domácí účto | Recepty doma | Pletení | Formuláře na PC | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Budapešťské kuře


Doba přípravy:01:05
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:24.6.2009

Ingredience:

400 g papriky
1 cibule
40 g slaniny
2 lžíce oleje
sůl,pepř
mletá paprika
oregano
1 kuře
1 lžíce jíšky
1 lžíce rajského protlaku
4 lžíce kysané smetany

Popis:

Papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na větší kousky. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji orestujeme. Přidáme papriku, koření a vše asi 5 minut podusíme. Šťávu vydusíme na tuk. Kuře uvnitř i na povrchu potřeme paprikou, osolíme, opepříme, naplníme zeleninou a otvor sepneme špejlí. Troubu předehřejeme na 250 °C. Kuře pečeme asi 25 minut, poté je obrátíme a pečeme dalších 25 minut. Během pečení podléváme výpekem. Výpek doplníme vodou, přidáme jíšku, protlak, zakysanou smetanu a dochutíme. Podáváme s rýží nebo knedlíky.


Jít na recept Budapešťské kuře >>