| Recepty doma | Zbrojní průkaz | Pletení | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | DWN.cz | Počítej Kalorie | Omalovánky | Hromadné emaily | FormOffice | Domácí účto | Rybář | Email šablony | EET Účtenky | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bůčkové závitky s kysaným zelím


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:20.10.2009

Ingredience:

500 g vyššího libovějšího vepřového bůčku
100 g měkkého salámu
kysané zelé
2 stroužky česneku
1 dl bílého vína
pepř
sůl

Popis:

Bůček nakrájíme na plátky a dobře rozklepáme. Na vnitřní straně plátek osolíme a potřeme rozmačkaným česnekem.
Na každý takto připravený plátek dáme 1-2 kolečka salámu a hrstičku okapaného nakládaného zelí. Srolujeme do závitků, které převážeme nití, či spojíme jehlicemi.
Dáme do pekáče nebo remosky, podlijeme vínem s vodou a za občasného otáčení pečeme doměkka.
Během pečení oškrabáváme do šťávy přípečky, necháváme je rozpustit a podle potřeby podléváme závitky vřelou vodou. Dáváme pozor, aby závitky byly pouze podlité, ne moc ponořené ve vodě.
Jako přílohu můžeme použít vařené brambory, bramborové hranolky nebo třeba rýži.


Jít na recept Bůčkové závitky s kysaným zelím >>