Popis:
Pyré:
jablka zbavíme šlupek a jadřinců, nakrájíme na malé kousky, přidáme dle chuti skořici, cukr a citrónovu šťávu a promícháme.Rozehřejeme-nejlépe v nepřilnavém hrnci máslo, přidáme nakrájená jablka promíchaná s ingrediencemi, 2 polévkové lžíce vody vše podusíme (asi 10min.), aby jablka změkla a vypařila přebytečné množství vody.
Těsto:
Kypřící prášek prosejeme s moukou, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, 2 vejce a Heru. Vše ručně dohromady promneme. Pozor vznikne lepivé těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu roztaháme do hodně vymaštěného plechu-stačí tenká vrstva, na tuto vrstvu přidáme připravené pyré-může být ještě horké a do tohoto pyré vtíráme druhou polovinu těsta. Pozor je to velmi pracné, ale výsledek stojí za to. Pečeme v mírně předehřáté troubě na 150st. asi 40min. Po dopečení doporučuji potřít buchtu medem - vynikající.
Dobrou chuť
|