| Formuláře ZDARMA | Rybář | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Omalovánky | FormOffice | Recepty doma | Domácí účto | EET Účtenky | Email šablony | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | DWN.cz | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bůček trochu jinak


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.3.2015

Ingredience:

1 kg vepřového bůčku (vykoštěný bez kůže)
1-1,5 lžička soli (mám radši Podravku)
pepř
3 jablka
asi 15 čerstvých švestek bez pecek
3 lžíce oleje
3 dl masového vývaru
200g jogurtu(smetanového)
3 lžičky Solamylu

Popis:

Plát masa potřeme solí a pepřem, oloupaná, odjadřená jablka a švestky nakrájíme na drobno, položíme na maso a srolujeme - pevně omotáme nití a zavážeme. Na rozpáleném oleji roládu osmahneme a s cca 1 dcl vývaru necháme při nízké teplotě dusit doměkka. Postupně přiléváme zbylý vývar a poslední půlhodinu častěji podléváme vypečenou šťávou - dopékáme cca 10 minut v odkrytém pekáči. Poté maso vyjmeme a do výpeku vmícháme Jogurt a Solamyl, necháme vzkypět a dochutíme (Podravka, dle chuti).
Podáváme krájené na plátky, jako ideální příloha jsou brambory či bramborová kaše, kompot, červené zelí. I za studena je maso výtečné s čerstvým chlebem a dá se i zamrazit na pozdější dobu. Připraveno to celé máme asi za čtvrt hodiny a upečené za další hodinu a půl.


Jít na recept Bůček trochu jinak >>