| FormOffice | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Rybář | Hromadné emaily | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Pletení | Formuláře na PC | Omalovánky | Recepty doma | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bryndzové halušky II.


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:30.11.2014

Ingredience:

brambory - 1,5 kg
hladká mouka asi 0.5 kg
2 vejce
2 lžičky soli
250 g slaniny
200 g brynzy
zakysaná smetana - 1 kelímek.

Popis:

Oloupané syrové brambory najemno nastrouháme, přidáme mouku, vejce a sůl. Vymícháme tuhé těsto, které přes cedník na halušky propasírujeme do vařící osolené vody. Kdyby se nám zdálo, že těsto je příliš řídké, tak jej dohustíme ještě moukou. Na zkoušku dáme do vody kousek těsta, když se nerozvaří, máme těsto tak akorát. Vaříme asi deset minut.
Hotové halušky přecedíme a v sítku ihned proplachujeme horkou vodou.
Slaninu nakrájíme na kostičky na pánvi rozškvaříme. Brynzu smícháme se smetanou a zlehka prohřejeme v kastrole, až vznikne hladká kaše.
Na talíř dáme porci halušek, přidáme rozehřátou brynzu a nakonec slaninové škvarky a trochu vyškvařeného tuku.


Jít na recept Bryndzové halušky II. >>