| Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | DWN.cz | FormOffice | Omalovánky | EET Účtenky | Email šablony | Recepty doma | Počítej Kalorie | Rybář | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Pletení | Snadné hubnutí |
|
| ||||||||
Brusinkový králík | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 porce králičího masa | ||||||||
Popis: Použijeme buď králičí stehna, nebo pokud máme celého králíka, tak ho rozporcujeme. Opláchnuté a osušené maso potřeme solí, prolisovaným česnekem a brusinkami. Zeleninu očistíme, mrkev a pórek nakrájíme na kolečka, cibuli na plátky. V kastrolu rozpálíme máslo, na něm orestujeme kolečka mrkve, přidáme pórek, cibuli a ještě znovu orestujeme. Do tohoto základu vložíme připravené porce králičího masa, posypeme šalvějí, nastrouhanou citrónovou kůrou a pokapeme asi lžící citrónové šťávy. Vše mírně podlijeme vodou nebo vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka. Šťávu necedíme ani nemixujeme. Podáváme s těstovinami nebo s bramborami. |