| Rybář | Email šablony | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Domácí účto | Omalovánky | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | FormOffice | Formuláře na PC | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Pletení | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Broskve v šampaňském


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:18.6.2014

Ingredience:

4 broskve
220 ml vanilkového sirupu
***/ vanilkový sirup :
500ml vody, 300 cukru,
1/2 luskuvanilky nadrobno nasekané nebo
1 balíček vanilkového cukru /
500 ml přírodního šampaňského
1 malý vanilkový lusk
200 g jahod
250 ml šlehané smetany
2 polévkové lžíce cukru g cukru ,
2 polévkové lžíce čerstvých jahod na ozdobu
4 lístky čerstvé máty na ozdobu

Popis:

Broskve maličko nakrojíme podél obvodu ,pak je ponoříme na 30 vteřin do vařící vody , vyjmeme , necháme okapat , zchladíme a oloupeme. Vanilku nasekáme na drobno. Smícháme sirup , víno a nasekanou vanilku , zamícháme a uvedeme do varu . Opatrně vložíme do vroucího sirupu oloupané broskve a vaříme je 5min. na velmi mírném plameni. Vyjmeme , necháme okapat a odložíme. Sirup přecedíme a silně zchladíme .
Jahody protřepeme sítem , smícháme s cukrem , přidáme šlehanou smetanu a pečlivě promícháme . Vložíme jahodovou smetanu na dno mísy , na ni uložíme broskve , ozdobíme několika čerstvými jahodami a mátovými lístky .
Zvlášť podáváme ve skleničkách vychlazenou šťávu.


Jít na recept Broskve v šampaňském >>