| EET Účtenky | Recepty doma | Pletení | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | DWN.cz | Omalovánky | Hromadné emaily | Rybář | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Domácí účto | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Brokolice zapečená s lososem po italsku


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:26.12.2010

Ingredience:

250 g těstovin
300 g brokolice
20 g másla
600 ml mléka
100 g mascarpone nebo smetany ke šlehání
8 plátků sušených rajčat v oleji
2 lžíce kaparů
8 sardelových filátek (ančoviček)
10 lístků bazalky
4 filety čerstvého lososa, zbaveného kůže
50 g vyzrálého čedaru nebo podobného ostřejšího tvrdého sýra, nastrouhaného na jemno

Popis:

1. Předehřejte troubu na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vsypte do ní těstoviny. Promíchejte a vařte je podle návodu na obalu, čtyři minuty před koncem varu přisypte brokolici. Tato doba by jí měla stačit k tomu, aby zkřehla, ale zůstala ještě pevná. Těstoviny s brokolicí sceďte.
2. Máslo, mouku a mléko dejte do většího kastrolu, promíchejte a přiveďte k varu. Za stálého míchání povařte, aby vznikla hladká hustá omáčka. Sejměte z ohně, vmíchejte mascarpone nebo smetanu, sušená rajčata, kapary a ančovičky. Přisypte těstoviny a brokolici, osolte a opepřete.
3. Filety lososa překrojte napůl a rozložte v jedné vrstvě na dno pekáče. Navrch naneste těstoviny s omáčkou, poprašte strouhaným sýrem a posypte bazalkou.
4. Zapékejte tak půl hodiny, dokud nezačne směs probublávat a zezlátne (nepečte zbytečně dlouho, aby se ryba nepřepekla).


Jít na recept Brokolice zapečená s lososem po italsku >>