| Rybář | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Email šablony | Domácí účto | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Pletení | Recepty doma | FormOffice | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Brněnské steaky


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:11.9.2014

Ingredience:

800 g vepřové panenské svíčkové
sůl, mletý pepř
hladká mouka na obalení
olej
200 g šunky
2 ks chřestu
150 g sýra na strouhání
13 hlaviček žampiónů
šálek vývaru na podlití
2 kompotované broskve
4 lžíce šlehačky
zelenina (rajčata, okurka, cibule apod. na ozdobu)

Popis:

Vepřovou panenskou svíčkovou nakrájime na plátky, jemně je naklepeme, z jedné strany obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji mírně opečeme dozlatova. Potom plátky přeložíme na pekáč, rozložíme na ně plátky šunky, na dílky nakrájený chřest a posypeme strouhaným sýrem. Zapečeme v troubě.
Na části výpeku osmahneme na plátky nakrájené žampióny a na nudličky nakrájenou část šunky (asi polovinu dávky). Po osmahnutí zalijeme šťávu vývarem a necháme vysmahnout na zahoustlou šťávu. Zapečené plátky rozdělíme na talíře, podlijeme je šťávou se žampióny a šunkou a na okraj talířů dáme půlky broskví ozdobené šlehačkou. Podáváme s míchaným zeleninovým salátem a s vařenými brambory nebo hranolky aj.


Jít na recept Brněnské steaky >>