Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bratislavské rohlíčky


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:9.9.2018

Ingredience:

580 g polohrubé mouky
1/2 lžičky soli
50 g moučkového cukru
100 g sádla
100 g tuku
3 žloutky
50g droždí
asi 250 ml mléka
1 žloutek a 1lžička vody na potření
maková náplň:
150g máku
100g moučkového cukru
1/2 balíčku vanil.cukru
kůra z 1pomeranče nebo citronu
100 ml horkého mléka
1 lžíce rybízové marmelády.
ořechová náplň:
150 g ořechů
100 g moučkového cukru
1/2 balíčku vanil.cukru
1 balíček skořicového cukru
1 lžice strouhanky
vlažná voda

Popis:

Na vál dáme mouku,přidáme sůl,cukr,sádlo,nastrouhaný tuk,žloutky,vykynutý kvásek a teplé mléko.Vypracujeme těsto,přikryjeme je a necháme ztuhnout.Potom je rozdělíme na 4 díly a z každého dílu vytvarujeme bochánek,který rozválíme natenko a nakrájíme na 8 trojuhelníků(jako dort).Na vnější stranu každého trojúhelníku dáme náplň,svineme,poklademe na vymazaný plech,potřeme žloutkem rozšlehaným s vodou a ihned vložíme do vyhřáté trouby a upečeme do růžova.
Rohlíčky před pečením nenecháme stát na plechu,protože by změnily svůj tvar.
M a k o v á n á p l ň :
Mlletý mák promícháme s moučkovým cukrem vanilkovým cukrem a přidáme nastrouhanou pomerančovou nebo citronovou kůru.Všechno promícháme,zalejeme horkým mlékem a na konec přimícháme marmeladu.
O ř e c h o v á n á p l ň :
Mleté ořechy promícháme s moučkovým, vanilkovým a se skořicovým cukrem,přidáme strouhanku a tolik vlažné vody, aby náplň byla vláčná, ale nikoliv řídká.
Z této dávky dostaneme cca 32 rohlíčků.


Jít na recept Bratislavské rohlíčky >>