| Rybář | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Email šablony | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | FormOffice | EET Účtenky | Omalovánky | Domácí účto | Pletení | DWN.cz |
|
| ||||||||
Brambory zapečené s uzeným | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg zemiakov | ||||||||
Popis: Zemiaky uvarené v šupe očistíme a nakrájame na kolieska. Pór narežeme na väčšie kolieska a údené mäso na kocky. Zapekaciu nádobu potrieme rastlinným maslom vrstvíme zemiaky, pór, mäso, každú vrstvu jemne pokvapkáme olejom a osolíme. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, poprášime hladkou múkou, prilejeme mlieko a za stáleho miešania privedieme do varu. Potom pridáme horčicu, soľ a mleté čierne korenie. Nákyp prelejeme omáčkou a posypeme postrúhaným ementálom. Zapekáme v predhriatej rúre na 200 °C 30 min. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou. |