| Omalovánky | Rybář | Recepty doma | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | FormOffice | Počítej Kalorie | Domácí účto | Pletení | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | DWN.cz | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Brambory zapečené s uzeným


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:14.10.2016

Ingredience:

1 kg zemiakov
400 g údeného mäsa
100 g ementálu
30 g rastlinného masla
30 g hladkej múky
2 PL kremžskej horčice
2 póry
1 cibuľu
0,5 l mlieka
soľ
olej
mleté čierne korenie
petržlenovú vňať

Popis:

Zemiaky uvarené v šupe očistíme a nakrájame na kolieska. Pór narežeme na väčšie kolieska a údené mäso na kocky. Zapekaciu nádobu potrieme rastlinným maslom vrstvíme zemiaky, pór, mäso, každú vrstvu jemne pokvapkáme olejom a osolíme. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, poprášime hladkou múkou, prilejeme mlieko a za stáleho miešania privedieme do varu. Potom pridáme horčicu, soľ a mleté čierne korenie. Nákyp prelejeme omáčkou a posypeme postrúhaným ementálom. Zapekáme v predhriatej rúre na 200 °C 30 min. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou.


Jít na recept Brambory zapečené s uzeným >>