| Omalovánky | Rybář | Recepty doma | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | FormOffice | Počítej Kalorie | Domácí účto | Pletení | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | DWN.cz | Email šablony |
|
| ||||||||
Brambory zapečené s uzeným | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg zemiakov | ||||||||
Popis: Zemiaky uvarené v šupe očistíme a nakrájame na kolieska. Pór narežeme na väčšie kolieska a údené mäso na kocky. Zapekaciu nádobu potrieme rastlinným maslom vrstvíme zemiaky, pór, mäso, každú vrstvu jemne pokvapkáme olejom a osolíme. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, poprášime hladkou múkou, prilejeme mlieko a za stáleho miešania privedieme do varu. Potom pridáme horčicu, soľ a mleté čierne korenie. Nákyp prelejeme omáčkou a posypeme postrúhaným ementálom. Zapekáme v predhriatej rúre na 200 °C 30 min. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou. |