| Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Snadné hubnutí | Email šablony | Rybář | Recepty doma | Omalovánky | FormOffice | EET Účtenky | Domácí účto | Hromadné emaily | Pletení | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Brambory v ohni


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:21.8.2018

Ingredience:

brambory
extra panenský olivový olej (nejlépe původem z Kréty)
česnek
tymián
sůl

Popis:

Neloupané brambory podélně rozpůlíme, kulatou stranu můžeme párkrát lehce naříznout, poté brambory uvaříme ve slané vodě doměkka, opatrně vyjmeme z vody, klademe na male čtverečky alobalu, z obou stran osolíme, posypeme troškou tymiánu, přidáme trochu prolisovaného česneku a zakápneme olivovým olejem. Každou půlku takto zvlášť zabalíme do jejího čtverečku alobalu a klademe do ohniska nebo do rozžhaveného dřevěného uhlí.
Brambory jsou hotové až rovná, hladká strana půlek je mírně křupavá. Brambory lze také grilovat na roštu (nejprve několik minut v alobalu a pote bez), chuťově to ale není ono.


Jít na recept Brambory v ohni >>