| Zbrojní průkaz | Domácí účto | Pletení | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | EET Účtenky | Rybář | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Recepty doma | Hromadné emaily | FormOffice | Email šablony | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Brambory s bryndzou


Doba přípravy:00:15
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:26.6.2014

Ingredience:

1 kg stredne veľkých zemiakov
150 g bryndze
150 g slaniny (prípadne oškvarky)
1 cibuľa
rasca n soľ

Popis:

1.
Oškrabané, umyté, rozštvrtené zemiaky uvaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme trocha rasce.
2.
Uvarené zemiaky scedíme a necháme trocha vychladnúť.
3.
Potom ich preložíme do misky a husto posypeme rozmrvenou bryndzou.
4.
Slaninu a očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a spolu popražíme. Týmto výpekom polejeme zemiaky.
5.
V zime podávame s (kyslým) mliekom, v lete s uhorkovým šalátom.


Jít na recept Brambory s bryndzou >>