| Omalovánky | DWN.cz | Pletení | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Recepty doma | EET Účtenky | FormOffice | Formuláře na PC | Rybář | Email šablony | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Domácí účto |
|
| ||||||||
Brambory po provensálsku | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 8 větších brambor | ||||||||
Popis: Brambory omyjeme a vaříme asi 20 minut v osolené vodě, slijeme, prudce ochladíme a necháme odpařit. Podélně rozpůlíme a lžící vydlabeme. Cuketu a lilek nakrájíme. Rajčata necháme okapat a smícháme se zeleninou. Česnek oloupeme a do směsi prolisujeme. Okořeníme bylinkami, solí a pepřem. Troubu předehřejeme na 200 stup. rozpůlené brambory vložíme do vymazané formy. Naplníme směsí zeleniny. Sýr nastrouháme a brambory jím posypeme. Ozdobíme olivami a zapečeme v troubě asi 20 minut. |