| FormOffice | Email šablony | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Pletení | Recepty doma | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Rybář | Omalovánky | DWN.cz | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bramborový závin podle Karla


Doba přípravy:01:45
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:21.6.2009

Ingredience:

1 kg brambor
200g hrubé mouky
2 vejce
200g makaronů
3ks vařených vajec na tvrdo
cibule
20 dkg tvrdého sýra na strouhání
na rajskou omáčku:
světlá jíška zředěná vodou a rajčatovým protlakem
dochucená cukrem solí a citronem

Popis:

Brambory vařené ve slupce oloupeme, nastrouháme, osolíme a opepříme, přidáme 200g hrubé mouky, 2 syrová vejce a z toho uhněteme těsto, které rozválíme na plát silný asi na prst jako na roládu a necháme odstát.
Mezi tím uvaříme makarony, 200g, zcedíme, přidáme 3 nadrobno pokrájená vařená vejce a smícháme i s osmaženou cibulkou. Tuto hmotu rozložíme na bramborový plát a pevně svineme. Závin pak vložíme na vymaštený plech "švem"dolů. Potřeme vajíčkem a hustě posypeme strouhaným sýrem. Před vložením, na 20 min, do trouby rozehřáté na 180st.C propícháme závin aby mohla odejít pára.
K tomu nejlépe rajská omáčka:
světlou jíšku zředíme vodou a rajčatovým protlakem, dochutíme cukrem, solí a citronem. Závin chutná i studený.
Dietní a zdravý pokrm.


Jít na recept Bramborový závin podle Karla >>