| DWN.cz | Pletení | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | FormOffice | Recepty doma | Email šablony | Domácí účto | Rybář | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bramborový salát Hanácké selky


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:8.1.2014

Ingredience:

1 kg brambor
1 větší cibule
šálek horkého masového vývaru z kostky
3 stroužky česneku
4 lžíce oleje ( olivového )
3 lžíce hořčice
3 lžíce octa
2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
1 hlávkový salát
100 g slaniny

Popis:

Brambory uvaříme ve slupce, necháme prochladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na tenké plátečky a obojí chvíli povaříme v masovém vývaru. Horkým vývarem v míse přelijeme brambory a necháme vychladnout. Po půl hodině slijeme přebytečnou tekutinu. V jiné misce smícháme olej, ocet, hořčici, sůl a pepř a vše společně rozšleháme. Směs nalijeme na brambory a lehce promícháme. Hlávkový salát důkladně propláchneme, necháme okapat, nakrájíme a vmícháme do brambor. Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi je rozškvaříme a tuk i rozškvařenou slaninu vlijeme do brambor. Vše opět promícháme a vlažný salát podáváme k pečenému nebo smaženému masu.


Jít na recept Bramborový salát Hanácké selky >>