| Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Domácí účto | Omalovánky | FormOffice | Email šablony | Recepty doma | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Rybář | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Pletení |
|
| ||||||||
Bramborový chléb | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1kg hladkej múky | ||||||||
Popis: Uvarené, očistené zemiaky postrúhame, prisypeme 1kg hladkej múky, rozmrvíme droždie, pridáme soľ a postupne pridávame vlažnú vodu. Cesto vymiesyme, na doske rukou jemne roztlačíme,alebo rozvaľkáme a poskladáme ako lístkové cesto. 3x po polhodine opakujeme. Potom cesto jemne rozvaľkáme a stočíme ako roládu, prerojíme na polovicu (radšej spravíme dva menšie chlebíky aby sa prepiekli). Necháme postáť 15 min. potrieme slanou vlažnou vodou. Dáme do teplej truby na 15 min - 250 C, potom uberieme na 150 C a necháme 45 min piecť. Nakoniec potrieť ešte slanou vodou. |