| Rybář | Email šablony | FormOffice | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Recepty doma | EET Účtenky | DWN.cz | Formuláře na PC | Domácí účto | Pletení | Hromadné emaily | Omalovánky | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bramborové tajemství


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:18.3.2014

Ingredience:

1/2 kg mletého masa (hovězí a vepřové)
1/2 kg brambor
1 jarní cibulka
100 g krájeného sýru
3 lžíce oleje
2 dcl červeného vína
sůl

Popis:

Cibulka se očistí a bílá část se nakrájí na kolečka. Stroužky česneku se oloupou a jemně nasekají. V rendlíku se na 1 lžíci oleje osmahne dozlatova bílá část nakrájené cibulky a nasekaný česnek.
Přidá se mleté maso, které se osolí a na středním ohni restuje za stálého míchání, až se z masa vytvoří drobné hrudky. Poté se maso podlije červeným vínem a dusí se na mírném ohni přibližně 10 min.
Brambory se pečlivě omyjí a pak se i ve slupce vaří cca. 25 min. Uvařené brambory se oloupou, rozšťouchají a přidají se 2 lžíce oleje a jemně nakrájená cibulková nať a dobře se promíchá.
Poté vezmeme zapékací misku, kterou jsme předtím vymastili. Na dno misky se rozloží polovina šťouchaných brambor, na ně se dá připravené maso i se šťávou a toto se pak pokryje druhou polovinou brambor.
Na vrch se položí plátky sýra a celé se dá zapéct do horké trouby na 170 °C, dokud se sýr nerozpeče a nezčervená. Poté se zapečená kaše vyndá a je možné ji ihned servírovat.


Jít na recept Bramborové tajemství >>