| Rybář | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | FormOffice | Počítej Kalorie | Domácí účto | Omalovánky | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Recepty doma | Email šablony | EET Účtenky | Pletení | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bramborové dukátky II.


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:10.10.2014

Ingredience:

- 1,5 kg zemiaky
- 125g obyčajné maslo
- 2až 4 strúčiky cesnaku
- soľ
- štipka červenej ostrej papriky
- pažítka

Popis:

Umyté zemiaky ošúpeme a nakrájame asi na 0,5 cm hrubé kolieska.
Osolíme, poukladáme na plech /plech nie je treba omastiť/ a dáme do rúry zapiesť cca na 20 až 25 min. pri teplote 200 st.
Počas pečenia zemiakov dáme roztopiť maslo a vmiešame doň
rozomletý cesnak a pokrájanú pažítku.
Po upečení zemiakov ich servírujeme na tanier, zalejeme maslom s pažítkou. Posypeme červenou ostrou paprikou. K dukátom podávame mlieko /obyčajné, kyslé, acidofilné a pod./ Najlepšie však chutia s pravou kyslou žinčicou.
Dobrú chuť.


Jít na recept Bramborové dukátky II. >>