| Pletení | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Recepty doma | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Email šablony | Omalovánky | EET Účtenky | Rybář | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Hromadné emaily | DWN.cz | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bramborová vánočka


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:17.6.2013

Ingredience:

500 g hrubé mouky
sůl
120 g cukru s vanilkou
200 g uvařených nastrouhaných brambor
asi 1/8 l mléka
20 g droždí
1 vejce
1 žloutek
100 g tuku
1 lžička octa
citronová kůra
50 g rozinek
50 g mandlí
tuk na potření plechu
1 bílek na poptření vánočky

Popis:

Do mísy prosejeme moukou se solí a cukrem, přidáme studené nastrouhané brambory
a vše zaděláme kváskem upraveným z vlahého mléka,trošku cukru,droždí a mouky.
Do těsta přidáme ještě jedno celé vejce a jeden žloutek,vlahý tuk, ocet a jemně nastrouhanou
citrónovou kůru. Vypracujeme tuhé těsto,do kterého zamícháme rozinky a polovinu nasekaných mandlí.Těsto necháme vykynout, pak upleteme vánočku jen ze 7 dílů, a to spodek ze čtyř a vršek ze tří dílů. Dáme ji na pomazaný plech,povrch povlažíme zbylým bílkem a posypeme zbytkem posekaných mandlí. Vánočku zapečeme zpočátku prudčeji v dobře předehřáté troubě, pak příkon tepla zmírníme a zvolna ji asi třičtvrtě hodiny propékáme.

Dobrou chuť.


Jít na recept Bramborová vánočka >>