Popis:
Oloupanou cibuli (vybereme nějakou opravdu velkou) nakrájíme na drobno. Brambory oškrabeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Nejlépe v hluboké teflonové pánvi, Versaliu nebo podobném kuchyňském zařízení rozpálíme přiměřené množství oleje, orestujeme cibuli do růžova. Přihodíme nastrouhané brambory. Osolíme, okořeníme.
Dobře promícháme jednak kvůli koření, aby se rovnoměrně rozmístilo v pokrmu, druhak kvůli cibuli.
Olej použijeme proto, aby se koření "rozpustilo".
Smažíme za častého obracení, obracíme po menších částech. Brambory se smažením spojí do takových hrudek, které rovnoměrně opečeme. Nejsme-li si jisti, zda jsou brambory dostatečně osmažené a vlastně udušené, prostě je ochutnáme.
Toto jídlo se dá jíst jen tak, bez jakékoliv přílohy anebo jej můžeme použít jako přílohu. Orestovaná cibule dodává pokrmu jakoby masovou příchuť a tak doporučuji konzumovat doplněné salátem. Vhodné jako hutnější večeře.
|