| Snadné hubnutí | Rybář | DWN.cz | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | FormOffice | Omalovánky | Pletení | Recepty doma | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Email šablony | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bramboráky s uzeným masem


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:29.9.2015

Ingredience:

800g brambor
200g hladké mouky
200g uzeného masa
1x vejce
1dl mléka
2 stroučky česneku
mletý černý pepř
sůl
majoránka
tuk na smažení

Popis:

Uzené maso uvaříme ve vodě doměkka. Necháme ho vychladnout a nakrájíme na drobné kostičky. Mléko ohřejeme - aby bylo horké. Česnek oloupeme a utřeme se solí.
Brambory oloupeme. Polovinu nastrouháme nahrubo a druhou polovinu nastrouháme nahrubo. Do brambor přidáme uzené maso, prosátou mouku, vejce, horké mléko, česnek, podle chuti majoránku, pepř, sůl a vše pečlivě promícháme.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a postupně na něm smažíme tenké placičky. Podle potřeby přidáváme sádlo.

Vhodnou přílohou je zelný nebo zeleninový salát. Bramboráky je taky možné ihned po vyjmutí posypat sýrem.


Jít na recept Bramboráky s uzeným masem >>