| FormOffice | EET Účtenky | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Omalovánky | Pletení | Počítej Kalorie | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Recepty doma | Hromadné emaily | DWN.cz | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bramborákový řízek podle Jury


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:16.7.2015

Ingredience:

4 plátky-vepřové maso na řízky
/Kotleta krkovice kýta/
3 vejce
houby čerstvé
nebo sušené
mohou být i nakládané
Kapie /čerstvá
nebo sterilovaná/
0,6 kg brambor
polohrubá mouka
sůl
pepř
česnek
majoránka
olej

Popis:

Připravíme si 4 plátky vepřového masa /naklepeme jako na řízky, ale tenké.Maso osolíme,případně opepříme.
Náplň:
Dvě vejce a do toho nasekané houby a kapie, /kdo chce může i rozmixovat/.Osolíme,opepříme a v kastrolku,nebo pánvi smažíme na oleji,za stálého míchání, aby vznikla téměř tuhá hmota.
Nastrouháme brambory, přidáme vejce, sůl,pepř, majoránku a třený česnek, dle potřeby zahustíme moukou. / hmota jako na bramboráky/.
Na polovinu plátku masa dáme náplň a maso přehneme na polovic.

Smažení: Na pánvi rozehřejeme olej, nalejeme část bramborákové hmoty, aby bylo rozprostřena tak, že bude asi o centimetr na větší ploše, než je řízek. Na tuto položíme naplněný řízek a zalejeme opět bramborákovou hmotou, tak aby se spodní a horní část spojila. Na mírném ohni smažíme a když je spodní část hotova, tak řízek obrátíme a dosmažíme.
Konzumovat můžeme jen tak, nebo přidat brambory, hranolky,případně uděláme více bramborového těsta a usmažíme ještě bramboráčky.Někomu ale stačí jen bramboráková směs v které je řízek obalen.
Jako přílohu použijeme čerstvá rajčata a papriku,případně další zeleniny.Může být i sterilovaná zelenina. Dle chuti strávníka.


Jít na recept Bramborákový řízek podle Jury >>