| Recepty doma | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Omalovánky | FormOffice | Formuláře na PC | EET Účtenky | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Počítej Kalorie | Pletení | Snadné hubnutí | Rybář | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bramborák "ROMBORÁK"


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:5.5.2016

Ingredience:

1 kg brambor
120 g polohrubé mouky
2 vejce
sůl
majoránka
kmín
pepř
česnek
1 cibule
několik lžic vřelého mléka
tuk na opékání
100 g slaniny
2 sýry Romadůr
1 rajče
tatarka nebo dresing

Popis:

Oloupané syrové brambory nastrouháme, přelijeme troškou vřelého mléka, přidáme mouku, vejce, sůl, kmín, majoránku,
utřený česnek se solí, pepř, asi 0,5 cm velké kousky slaniny, na drobno nakrájenou cibuli a promícháme.
Pokud se bramborák špatně při pečení spojuje, přidáme polohrubou mouku.
Pánvičku nejprve dobře nahřejeme, potom omastíme, vložíme naběračku připravené hmoty, rozetřeme a pečeme tenký bramborák po obou stranách.
Po dopečení vložíme na talíř, na půl tohoto bramboráku naktájíme asi 3-4 plátky asi 0,5 cm silného Romadůru a druhou půlkou překrejeme, teplem po pečení se sýr mezi bramborákem rozteče.
Pokud máme bramboráky vychladlé, můžeme postup opakovat a zapečení sýra provést v mikrovlnné troubě.
Jako přílohu přidáme na kolečka nakrájená rajčara a přelejeme tatarkou (můžeme i dresingem, podle chuti). Podáváme teplý.


Jít na recept Bramborák "ROMBORÁK" >>