| Omalovánky | Hromadné emaily | Domácí účto | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Formuláře na PC | FormOffice | Pletení | Snadné hubnutí | Email šablony | Recepty doma | Rybář | Formuláře ZDARMA | DWN.cz |
|
| ||||||||
Bramborák po valašsku | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg brambor | ||||||||
Popis: Tvrdý sýr nastrouháme na jemno. Syrové brambory omyjeme, oloupeme a na jemno nastrouháme. Česnek oloupeme, nastrouháme a prolisujeme. Ohřáté mléko přilijeme k nastrouhaným bramborám. Přidáme vejce, hladkou mouku, česnek a zamícháme. Směs osolíme a okořeníme dle potřeby, poté důkladně promícháme. Jestliže je těsto příliš řídké, přidáme mouku, pokud je příliš husté, přidáme mléko. Na středně velké pánvičce rozehřejeme olej, potom na něj rozetřeme těsto a bramboráky z prudka z obou stran osmažíme dozlatova. Bramboráky klademe na talíř a podáváme posypané nastrouhaným sýrem a ozdobené petrželkou. |