| Omalovánky | Hromadné emaily | Domácí účto | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Formuláře na PC | FormOffice | Pletení | Snadné hubnutí | Email šablony | Recepty doma | Rybář | Formuláře ZDARMA | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bramborák po valašsku


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:14.6.2015

Ingredience:

1 kg brambor
80 ml mléka
150 g tvrdého sýru
200 g hladké mouky
8 stroužků česneku
2 vejce
sůl
lžíce majoránky
mletý pepř
drcený kmín
rostlinný olej na smažení
petrželka na ozdobení.

Popis:

Tvrdý sýr nastrouháme na jemno. Syrové brambory omyjeme, oloupeme a na jemno nastrouháme. Česnek oloupeme, nastrouháme a prolisujeme. Ohřáté mléko přilijeme k nastrouhaným bramborám. Přidáme vejce, hladkou mouku, česnek a zamícháme. Směs osolíme a okořeníme dle potřeby, poté důkladně promícháme. Jestliže je těsto příliš řídké, přidáme mouku, pokud je příliš husté, přidáme mléko. Na středně velké pánvičce rozehřejeme olej, potom na něj rozetřeme těsto a bramboráky z prudka z obou stran osmažíme dozlatova. Bramboráky klademe na talíř a podáváme posypané nastrouhaným sýrem a ozdobené petrželkou.


Jít na recept Bramborák po valašsku >>