| Recepty doma | FormOffice | Snadné hubnutí | Omalovánky | Rybář | Zbrojní průkaz | DWN.cz | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Email šablony | Domácí účto | Počítej Kalorie | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bramborák plněný lečem a slaninou


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:8.11.2009

Ingredience:

Na lečo:
350 g paprik
150 g anglické slaniny
1 cibule
5 rajčat
3 vejce
sůl
pepř
nebo hotové sterilované lečo

Na bramboráky:
6 velkých brambor
1 vejce
200 ml mléka
4 stroužky česneku
sůl
pepř
100 g hladké mouky
majoránka

Popis:

Omyté a jádřinců zbavené papriky nakrájíme na proužky. Nakrájenou slaninu necháme rozškvařit a zpěníme na ní cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme papriky a dusíme do poloměkka. Přidáme nakrájená rajčata, ochutíme kořením a dusíme doměkka. Nakonec rozklepneme vejce a ještě chvíli na mírném ohni povaříme. Brambory oloupeme, nastrouháme a zalijeme vlažným mlékem. Přidáme ostatní přísady a dobře promícháme. Na rozehřátý olej nalijeme naběračkou hmotu a smažíme po obou stranách. Na placky navrstvíme lečo, přiklopíme dalším bramborákem a ozdobíme kousky anglické slaniny a lístky libečku.


Jít na recept Bramborák plněný lečem a slaninou >>