| Hromadné emaily | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | FormOffice | Email šablony | Pletení | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Recepty doma | Rybář | Domácí účto | DWN.cz | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bramborák OBORSKÝ


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:18.9.2012

Ingredience:

2-3 kg brambor
1/4 kg měkého tvarohu
4 vejce
3 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
20-25 dkg másla
2 rovné lžičky soli

Popis:

Bramborák „Oborský“ (jak ho dělala babička)

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, vodu slijeme
do jiné nádoby a (necháme klesnout škrob ke dnu -to trvá
asi 10 minut- pak vodu opatrně slijeme) usazený škrob
použijeme do těsta a přidáme:
vejce, sůl, tvaroh, mouku a vše dobře promícháme.

Do pekáče nalijeme asi polovinu rozpuštěného másla,
na to nalijeme těsto a navrch ještě trochu másla.
Upečeme do křupava (asi 45minut na 200 C)a hotový bramborák rozkrájíme
v pekáči na čtverce a ještě pomastíme máslem.
(Jiný omasatek je nepřípustný!!!)
Je to vynikající pochoutka.
Dobrou chuť.


Jít na recept Bramborák OBORSKÝ >>