| DWN.cz | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Pletení | Omalovánky | EET Účtenky | Rybář | Email šablony | Domácí účto | Počítej Kalorie | FormOffice | Snadné hubnutí | Recepty doma | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Boršč z vepřového kolena


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:8
Autor:
Přidáno/změněno:15.1.2013

Ingredience:

1 vepřové koleno
400g hovězí na polévku
4 brambory
1 cibule
1/2 kg kořenové zeleniny
1 masox
1 velká sklenice sterilovaného červeného zelí
1 malá sklenice sterilované červené řepy
2 klobásy
1 rajský protlak
50 g másla
2 lžíce hladké mouky
sůl,celý pepř
nové koření,kmín
bobkový list
1 1/2 l vody
1 zakysaná smetana nebo sladká smetana

Popis:

Do tlakového hrnce dáme vařit vepřové koleno, hovězí maso, kořenovou zeleninu, cibuli, masox a přidáme sůl, pepř a nové koření. Z hotového vývaru vyjmeme maso a zeleninu a přidáme rajský protlak, pokrájené červené zelí i s nálevem, červenou řepu, pokrájené brambory a bobkový list a kmín. Povaříme 15 minut. Mezi tím si připravíme máslovou jíšku, kterou boršč zahustíme. Vaříme ještě asi 15 minut. Nakonec přidáme do hotové polévky na kostičky nakrájené maso a klobásu.
Nezbytným doplňkem správného boršče je lžíce šlehačky nebo zakysané smetany přidané až na plný talíř. Jako přílohu, i když není nutná, můžeme podávat chléb nebo slané pečivo. Dobrou chuť.


Jít na recept Boršč z vepřového kolena >>