| Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Email šablony | Recepty doma | Domácí účto | FormOffice | Omalovánky | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Formuláře na PC | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Rybář | Pletení |
|
| ||||||||
Boloňske nudle | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 350 g širokých nudlí | ||||||||
Popis: Rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na hrubší nudličky nastrouhanou mrkev a celer, nadrobno nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a osmahneme. Přidáme hrubě mleté maso a za stálého míchání opečeme. Předem namočené houby uvaříme doměkka, scedíme a nadrobno rosekáme. Přidáme k masové směsi, podlijeme vroucí vodou z hub, osolíme, opepříme a pomalu dusíme asi 40 minut. Ke konci dušení přidáme protlak a tolik smetany, aby omáčka byla přiměřeně zahoustlá. Podle potřeby dochutíme a jen krátce povaříme. Nakonec vmícháme petrželku. Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat, promastíme máslem a rozdělíme na talíře. Přelijeme omáčkou a sypeme strouhaným sýrem. Podáváme se zeleninovým salátem. |