| Zbrojní průkaz | Recepty doma | Email šablony | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Hromadné emaily | Formuláře na PC | DWN.cz | Rybář | Pletení | FormOffice | Počítej Kalorie | Domácí účto | Omalovánky | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Boloňske nudle


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:11.6.2009

Ingredience:

350 g širokých nudlí
sůl,pepř
50 g slaniny nebo tučného od šunky
1 menší mrkev
plátek celeru
kousek cibule
1-2 stroužky česneku
200 g hovězího masa (hrubě umletého)
20 g sušených hub
1 lžíce rajčatového protlaku
2-3 lžíce smetany
40 g másla
strouhaný sýr
petrželka

Popis:

Rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na hrubší nudličky nastrouhanou mrkev a celer, nadrobno nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a osmahneme. Přidáme hrubě mleté maso a za stálého míchání opečeme. Předem namočené houby uvaříme doměkka, scedíme a nadrobno rosekáme. Přidáme k masové směsi, podlijeme vroucí vodou z hub, osolíme, opepříme a pomalu dusíme asi 40 minut. Ke konci dušení přidáme protlak a tolik smetany, aby omáčka byla přiměřeně zahoustlá. Podle potřeby dochutíme a jen krátce povaříme. Nakonec vmícháme petrželku. Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat, promastíme máslem a rozdělíme na talíře. Přelijeme omáčkou a sypeme strouhaným sýrem. Podáváme se zeleninovým salátem.


Jít na recept Boloňske nudle >>